Интериор на дневна в апартамент в кв ”Бели Брези”

Това е един много типичен случай за масовото жилищно строителство в София и големите градове. Помещението за дневна, кухненски бокс и трапезария е само едно, около 30 кв.м. Поради факта, че в него се влиза от към кухненския фронт и нежеланието на клиента да се правят сложни и скъпи преустройства, се наложи кухненския фронт да се вижда още при влизане в дневната.


Интериор на дневна в апартамент в кв ”Бели Брези”
Затова той трябваше да  не изглежда типично кухненски.Проектиран е като ниша в „пано от ламперия” т.е.кухненския плот е в нишата на плоскостта от шкафове и вградени уреди.

За да може да се неглижира при влизане в стаята, изборът на материали е направен така, че кухненския тракт да не контрастира. Затова дървесният фурнир на шкафовете е в тон с паркета. Черната ниша на кухненския плот предполага многото кухненски уреди като микровълнова печка, кафемашина и други кухненски аксесоари да се изберат в черен цвят или инокс и по този начин да  станат по-„невидими”. Окаченият таван зонира дискретно пространството и помага за решението на осветлението в отделните зони.
Снимки от работния процес:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>