Интериорен дизайн на баня “Нова класика-Мъжът”

Банята е първа част от трилогията “Нова класика”,проектирана за конкурса “Баня на годината” на Идеал СтандартБанята е проектирана за съвременния мъж с високи естетически и функционални изисквания. Вдъхновена е от високите технологии, но и класическите форми и композиционни похвати. Всеки кът от нея е достатъчно обособен и същевременно вписан в общото пространство. От всякъде има изискана, почти театрална гледка към останалите зони.

Те са разделени със стени тип „паравани”, които не достигат до тавана, но сякаш са се отпечатали в него, заедно с корнизите си. Тези „стъпки” са използвани за осветление на действието  около тях. Добра идея е в „паравана” между ваната и душа да има отвор, повтарящ  пропорцията на високия шкаф на Ventuno / Step. Там намира място декоративен предмет, защитен откъм душа със стъкло, ефектно осветен от двете страни на отвора, но също има място и за тоалетни принадлежности. Важната първа гледка при влизане в банята е запомняща се. Най-близо е зоната с умивалника, а ефектното осветление в неонови цветове впечатлява както от самото начало, така и от всички уединени места.„Мъжките” форми с прави изчистени линии и стабилни пропорции са определили избора на всички мебели, санитарен порцелан и смесители.
Затова за тази баня е избраната правоъгълната хидромасажна вана 1700/800, система SUPREME WELLNESS, T894301 на серията WWW, както и шкаф – комбинация T7259+T7275, мивка T001401, огледало T723867 и стоящи WC и биде на Ventuno / Step . Смесителите към тях са на Attitude. Разбира се е избран душ панел на Magnum 150, който е истинско постижение в дизайна. Поддушово корито 170/90 на Ultraflat . Аксесоари на Moments.
Материалът за настилка на пода е гранит Madura Gold, но той успешно може да се замени с Джиало Венециано или Джупарана саба. Облицовката на стените е от гранит Галакси блек или Африкан галакси, но спокойно може да се направи и от подходящ по цвят гранитогрес.Основният акцент при избора на материали за решение на тази баня са стъклените витрини от бяло матово стъкло на SPRINZ, зад които е монтирано луминисцентно осветление по цялата дължина на витрините в горния и долен край. Има възможност светещата стена да се включи допълнително, при желание.Неоновия изглед символизира мъжът с високотехнологични потребности и умения, а елементите от класическата архитектура , като форми, десени и композиционни принципи, допринасят за усещането за стил и класа .

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>